μαθήματα Pilates

5+1 λόγοι για να ξεκινήσετε μαθήματα Pilates σήμερα

Το Pilates είναι ένας ολιστικός τρόπος άσκησης που θα βελτιώσει καθοριστικά το σώμα και τη ζωή σας. Ξεκινήστε σήμερα μαθήματα Pilates στο mema Pilates studio.

Τα οφέλη του Pilates είναι πράγματι πολλά για να αναφερθούν εκτενώς σε ένα μόνο άρθρο. Ωστόσο, οι παρακάτω λόγοι θα λέγαμε πως θα κάνουν τη διαφορά αν βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης και διερεύνησης και επιθυμείτε να το συγκρίνετε το Pilates με άλλα είδη άσκησης.

Το Pilates είναι ένα workout για ολόκληρο το σώμα

Ένα μάθημα Pilates ισοδυναμεί με προπόνηση για ολόκληρο το σώμα. Όλες οι κύριες μυϊκές ομάδες ενδυναμώνονται και κινητοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το Pilates ενδυναμώνει τους αδύναμους μυς και διατείνει τους σφιχτούς μυς

Τα περισσότερα είδη άσκησης εστιάζουν στην ενδυνάμωση του μπροστινού μέρους του σώματος, το οποίο συχνά μπορεί να δημιουργήσει μυϊκές ανισορροπίες. Το Pilates εστιάζει στον κορμό και συμβάλλει στην ανάπτυξη της πλάτης. Ταυτόχρονα αυξάνει τη σταθερότητα και την ενδυνάμωση των πιο αδύναμων μυών που συνήθως δεν κινητοποιούνται εύκολα, ενώ παράλληλα διατείνει τους σφιχτούς μυς αυξάνοντας την ευλυγισία.

Το Pilates σάς βοηθά να «καίτε» θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ακριβώς επειδή πρόκειται για μία προπόνηση με αντιστάσεις, το Pilates αυξάνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην απώλεια θερμίδων, ακόμα και μετά το πέρας του μαθήματος.

Τα μαθήματα Pilates είναι ήπια για τις αρθρώσεις

Το Pilates ωφελεί τις αρθρώσεις σας, χάρη στις ελεγχόμενες κινήσεις που το καθιστούν ένα είδος άσκησης χαμηλής πρόσκρουσης.

Το Pilates ενισχύει το μυαλό σας

Εκτός από τα οφέλη στο σώμα σας, το Pilates ωφελεί και την πνευματική υγεία σας, αφού χρειάζεται να εστιάσετε στην αναπνοή, στην κίνηση του σώματός σας, αλλά και στο πώς αυτά τα δύο συντονίζονται / συγχρονίζονται. Γι’αυτό τον λόγο χρειάζεται πολλή συγκέντρωση.

Τα μαθήματα Pilates βελτιώνουν τη στάση του σώματος

Η στάση του σώματος είναι η πρώτη που επηρεάζεται από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπου αναπόφευκτα κάθεστε πολλές ώρες της ημέρας. Με το Pilates ενδυναμώνονται οι σωστές μυϊκές ομάδες που βοηθούν το σώμα να στέκεται σωστά και, τελικά, βελτιώνονται πολλοί από τους χρόνιους πόνους που αντιμετωπίζετε εξαιτίας της λανθασμένης στάσης σώματος.

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε μαθήματα Pilates; Μάθετε περισσότερα για το πώς δουλεύουμε στο mema Pilates studio και κλείστε τη θέση σας.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Pilates Blog

Σχετικά Άρθρα

Πιλάτες στην εμμηνόπαυση

Πιλάτες στην εμμηνόπαυση

Πώς το Πιλάτες θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης; Η εμμηνόπαυση είναι μία σημαντική περίοδο για κάθε γυναίκα. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε.