Μαθήματα

Μαθήματα

Classical Pilates

Το κλασικό Πιλάτες περιλαμβάνει το ατόφιο ασκησιολόγιο που σχεδίασε ο Joseph Pilates σχεδόν έναν αιώνα πριν. Σήμερα, διατηρώντας αναλλοίωτη την πρωταρχική “σύμπραξη” σώματος και νου που ο ίδιος θέλησε να εξερευνήσει, το κλασικό Πιλάτες διδάσκεται αυτόνομα ή αναμειγνύεται έντεχνα με άλλες μεθόδους ή προσθήκες ασκήσεων.

Με επίκεντρο τον “πυρήνα” ή powerhouse, διαχρονικές ασκήσεις καλλιεργούν τη δύναμη, το συντονισμό, την ευλυγισία και την ισορροπία θέτοντας νέα standards για το σώμα, αλλά και την ποιότητα της καθημερινότητάς σας.

Η αυθεντική εκδοχή του Πιλάτες είναι ιδανική για εσάς που θέλετε να μυηθείτε σε μία ολιστική προσέγγιση, η οποία θα βελτιώσει καθοριστικά τη ζωή σας, κάνοντάς σας περισσότερο λειτουργικούς, ελαχιστοποιώντας τους τραυματισμούς και βελτιώνοντας τη στάση του σώματος.

Sweat Pilates

Μήπως μέχρι τώρα πιστεύατε ότι η αερόβια άσκηση και το Pilates είναι δύο εντελώς διαφορετικά κεφάλαια του fitness; Σας προ(σ)καλούμε να αναθεωρήσετε!

Το Sweat Pilates είναι ένα συνεχόμενο πρόγραμμα δυναμικών ασκήσεων που στοχεύει στη βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος και της φυσικής κατάστασης.

Η πρακτική Sweat Pilates, βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές του Πιλάτες, καθιστώντας τη την πιο ασφαλή προπόνηση υψηλής έντασης. Έτσι αποκομίζετε τόσο τα οφέλη της αερόβιας άσκησης όσο και αυτά του Pilates με μια ποικιλία ασκήσεων κάθε επιπέδου που εμβαθύνει περισσότερο στη σταθεροποίηση των αρθρώσεων και στην ενδυνάμωση του “πυρήνα”.

Ακολουθήστε το ρυθμό της μουσικής και αφήστε τις ενδορφίνες να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το υβριδικό είδος Pilates που θα σας κάνει να φύγετε ιδρωμένοι και να επιστρέψετε ξανά για ακόμα περισσότερη δράση.

Ασκήσεις με jumpboards και ελατήρια θα βελτιώσουν το καρδιαγγειακό σύστημα, θα δοκιμάσουν την αντοχή σας και θα “αναβαθμίσουν” το συντονισμό των άκρων σας.

Τα μαθήματα Sweat Pilates είναι ιδανικά για ασκούμενους που έχουν ήδη εξοικειωθεί με την πρακτική σε μηχανήματα και αισθάνονται άνετα με τη εναλλαγή ασκήσεων σε πιο γρήγορο ρυθμό.

Pilates για εγκύους

Είτε διανύετε την ξεχωριστή περίοδο της εγκυμοσύνης είτε γεννήσατε πρόσφατα, είμαστε εδώ για εσάς! Το Pilates στην εγκυμοσύνη (Prenatal & Postnatal Pilates) δημιουργήθηκε για να στηρίξει τη γυναίκα σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης, αλλά και για τη σημαντική περίοδο αποκατάστασης της λειτουργικότητας του σώματος μετά από αυτή.

Στο mema Pilates studio σας παρέχουμε ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον, το οποίο θα σας δώσει τα απαραίτητα εφόδια για να απολαύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και να προετοιμάσετε το σώμα σας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στον τοκετό και στις σωματικές απαιτήσεις αργότερα, π.χ. το συχνό σήκωμα του μωρού.

Το Prenatal Pilates, δηλαδή το Πιλάτες στην εγκυμοσύνη, εστιάζει συγκεκριμένα στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, στην καλή συντήρηση του πυελικού εδάφους και στην πρόληψη της διάστασης των κοιλιακών. Από την άλλη, το Postnatal Pilates επικεντρώνεται κυρίως στην αποκατάσταση του σώματος μετά τον τοκετό (φυσιολογικό ή καισαρική), αλλά και στην ανάκτηση της σωματικής επίγνωσης και της λειτουργικότητάς σας.

Απολαύστε τα εξαιρετικά οφέλη του Pilates στην εγκυμοσύνη, έχοντας πάντα τη σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου σας.

Pilates Stretching

Η ευλυγισία δεν είναι απαραίτητη μόνο για τους χορευτές ή τους αθλητές, αλλά και για όσους θέλουν ένα λειτουργικό σώμα, χωρίς τραυματισμούς και μυϊκά “πιασίματα”. Δηλαδή για όλους.

Η λεγόμενη επιμήκυνση του σώματος δεν είναι μύθος, καθώς όταν οι μύες και η σπονδυλική στήλη διατείνονται, κερδίζονται οι πόντοι που ενδεχομένως έχουν χαθεί από στένωση, κύφωση και χρόνια καθιστική ζωή.

Τα μαθήματα Pilates Stretching έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε να βελτιώσουν συνολικά τη στάση του σώματος, την ευλυγισία και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα θα ανακουφίσουν από μυϊκούς πόνους στην πλάτη, πονοκεφάλους τάσης και στρες.

Το πρώτο μέρος της πρακτικής αφορά ζέσταμα σε όλο το σώμα και στη συνέχεια ακολουθείται μία ροή ήπιων ασκήσεων συντονισμένη με το ρυθμό της αναπνοής, απελευθερώνοντας την ένταση από κάθε μυ. Το σώμα σας το χρειάζεται περισσότερο απ’ όσο μπορείτε να συνειδητοποιήσετε.

Pilates Choreo

“Αναμειγνύοντας” τις βασικές αρχές του Pilates με τη ρευστότητα που διέπει το χορό, η Μέμα Τσαχάκη δημιούργησε το Pilates Choreo για να χαρίσει στο σώμα τα οφέλη και των δύο, έχοντας ως κοινό σημείο αναφοράς την κίνηση.

Το Pilates Choreo ακολουθεί αυστηρά τις βασικές αρχές του Pilates και εμπλουτίζεται με χορευτικότητα, ροή και δημιουργικότητα – απαύγασμα εμπειρίας χρόνων της Μέμας Τσαχάκη στο χορό και το Pilates.

Αφεθείτε στο ρυθμό της μουσικής, απελευθερωθείτε από το συσσωρευμένο άγχος και “αγκαλιάστε” κάθε συναίσθημα που θα φέρει στην επιφάνεια μία τέτοια πρακτική.

Το Pilates Choreo είναι μία απαιτητική εκδοχή του Pilates, αφού προϋποθέτει συγχρονισμό αναπνοής, κίνησης και μουσικής. Συστήνεται για ασκούμενους που έχουν ήδη εμπειρία στο Pilates σε μηχανήματα και γνωρίζουν τη σωστή τεχνική των ασκήσεων.

Το Pilates Choreo θα το βρείτε αποκλειστικά στο mema Pilates studio.

Clinical Pilates

Το Κλινικό Πιλάτες αφορά στην πιο θεραπευτική εκδοχή της αυθεντικής μορφής του. Έχοντας ως “θεμέλιο λίθο” τις βασικές αρχές του Πιλάτες, εστιάζει σε μυοσκελετικά προβλήματα, τραυματισμούς ή ιδιομορφίες του σώματος που χρήζουν αντιμετώπισης μέσω εξειδικευμένης προσέγγισης. Για παράδειγμα, ενδυναμώνοντας τους εν τω βάθει μυς του κορμού, δηλαδή του “πυρήνα”, βελτιώνεται η σταθεροποίηση του σώματος και αποκαθίστανται χρόνιοι πόνοι στη μέση, την πλάτη, τον αυχένα ή τα ισχία.

Ξεκινώντας, είναι σημαντικό τα μαθήματα να πραγματοποιούνται ατομικά, ώστε το ασκησιολόγιο του Πιλάτες να προσαρμόζεται 100% στην παθολογία του εκάστοτε ασκούμενου. Στη συνέχεια, εφόσον το αξιολογήσει ο δάσκαλος, μπορεί ο ασκούμενος σταδιακά να ενταχθεί στο κατάλληλο ολιγομελές γκρουπ. Έτσι, δημιουργείται ο απαραίτητος χώρος και χρόνος, ώστε ο δάσκαλος να αξιολογήσει το πρόβλημα και τις ανάγκες του ασκούμενου και να το αντιμετωπίσει ολιστικά.

Το Κλινικό Πιλάτες απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας.

Pilates Online

Ή, αλλιώς, Pilates mat στο σπίτι με ασκήσεις ήπιας, αλλά και υψηλής έντασης για κάθε επίπεδο και κάθε στόχο.