πρώτο μάθημα Pilates

Πρώτο μάθημα Pilates: Τι έχει σημασία να θυμάστε πριν έρθετε στο studio;

Καλή αρχή! Πρώτο μάθημα Pilates, λοιπόν, και παρακάτω θα διαβάσετε όλα αυτά που χρειάζεται να θυμάστε πριν την πρώτη σας επίσκεψη στο mema Pilates studio. Ιδού!

Πρώτο μάθημα Pilates: Συζητήστε με τον δάσκαλο Pilates

Πριν από την πρώτη επαφή σας με το Pilates, είναι σημαντικό ο δάσκαλος να γνωρίζει τι σας απασχολεί σε σχέση με το σώμα σας, αν αντιμετωπίζετε ή έχετε αντιμετωπίσει τραυματισμούς, αλλά και ποιος είναι ο στόχος σας. Στο mema Pilates studio η πρώτη σας επαφή με το Πιλάτες θα γίνει μέσα από κάποια personal μαθήματα εισαγωγής που θα δώσουν την ευκαιρία στο δάσκαλο να γνωρίσει ακριβώς τις ανάγκες και τους στόχους σας. Μάθετε περισσότερα για το πώς δουλεύουμε εδώ.

Επιλέξτε εφαρμοστά ρούχα

Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε τον δάσκαλο Pilates να παρατηρεί καλύτερα τον τρόπο εκτέλεσης των ασκήσεων και την ευθυγράμμισή σας, ώστε να σας βοηθήσει να βελτιωθείτε. Ταυτόχρονα, τα εφαρμοστά ρούχα θα εκμηδενίσουν τις πιθανότητες να πιαστούν σε κάποιο μηχάνημα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε και εξειδικευμένες, αντιολισθητικές κάλτσες που θα βρείτε και στο studio μας.

Αφαιρέστε κοσμήματα και αξεσουάρ

Έτσι θα εκμηδενίσετε τις πιθανότητες να αυτοτραυματιστείτε κατά τη διάρκεια μιας άσκησης (π.χ. από κάποιο τράβηγμα), αλλά και να «τραυματίσετε» κάποιο μηχάνημα.

Βασικοί κανόνες υγιεινής σε «πρώτο πλάνο»

Όλοι οι μαθητές και οι Pilates instructors υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους. Το αποτέλεσμα επιδεικνύεται στον δάσκαλο και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του υποχρεωτικού εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου οι ασκούμενοι που έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος απολυμάνετε το μηχάνημα που χρησιμοποιήσατε με το ειδικό πανί και το υγρό που υπάρχει στο studio. Έτσι φροντίζετε οι επόμενοι μαθητές να βρουν τα μηχανήματα καθαρά, όπως ακριβώς θα έχουν φροντίσει και οι προηγούμενοι μαθητές για εσάς.

Ελάτε έγκαιρα στο μάθημα

Τα μαθήματα Pilates διαρκούν 55 λεπτά. Ελάτε στο studio τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα, ώστε να προετοιμαστείτε πρακτικά, αλλά και ψυχολογικά. Χαλαρώστε, απαλλαχθείτε (έστω και προσωρινά) από τους προβληματισμούς της καθημερινότητας και απολαύστε το μάθημα. Το Pilates είναι από τα ελάχιστα είδη άσκησης που για να έχει ουσιαστικά οφέλη για εσάς, προϋποθέτει εκτός από το σώμα, και το πνεύμα σας να βρίσκεται στο εδώ και το τώρα.

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Pilates Blog

Σχετικά Άρθρα

Πιλάτες στην εμμηνόπαυση

Πιλάτες στην εμμηνόπαυση

Πώς το Πιλάτες θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης; Η εμμηνόπαυση είναι μία σημαντική περίοδο για κάθε γυναίκα. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε.