5 ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δεν γνωρίζατε για το Πιλάτες

Από τους στρατιώτες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στους διασημότερους celebrities του Hollywood. Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα για το Πιλάτες; Κι όμως, θα αναθεωρήσετε!

Μπορεί το Πιλάτες να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της fitness ρουτίνας σας, αλλά πόσα πράγματα γνωρίζετε, στ’ αλήθεια, για αυτό;

Η αρχική ονομασία του ήταν Contrology

Ο Joseph Hubertus Pilates, εμπνευστής του Πιλάτες, είχε την πρόθεση να δημιουργήσει την “τέχνη του ελέγχου”, μία μέθοδο εκγύμνασης, όπου μαθαίνεις να ελέγχεις το σώμα, το μυαλό και τους μυς σου. Οι ασκήσεις του σχεδιάστηκαν εστιάζοντας στους μυς του κορμού, δηλαδή στο “powerhouse” (κοιλιακοί, πυελικό έδαφος, ραχιαίοι), στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και στη συνειδητότητα της αναπνοής.

Το αυθεντικό Pilates mat αποτελείται από 34 ασκήσεις

Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο του “Pilates’ Return to Life Through Contrology”, ο Joseph Pilates αρχικά δημιούργησε τη mat εκδοχή του Pilates με 34 ασκήσεις.

Το Πιλάτες είναι μία μορφή προπόνησης με αντιστάσεις

Στον “πυρήνα” του Pilates βρίσκονται οι αντιστάσεις και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως αυξάνουν τόσο τη μυϊκή μάζα όσο και το ρυθμό καύσης του μεταβολισμού. Η αερόβια άσκηση είναι υπέροχη, αλλά σκεφτείτε πως τη στιγμή που κατεβαίνετε από τον διάδρομο ή το ποδήλατο το σώμα σας σταματά να “καίει” θερμίδες. Με το Pilates, τη στιγμή που ολοκληρώνετε το μάθημά σας, ξεκινάτε να “καίτε” θερμίδες.

Το Πιλάτες είναι ο τρόπος άσκησης που αγαπούν οι celebrities

Christy Turlington, Madonna, Molly Sims, Uma Thurmanκαι πολλές ακόμη βασίζονται στη “δύναμη” του Pilates για ένα υγιές σώμα. Γιατί όχι κι εσείς;

Από τους στρατιώτες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στους χορευτές

O Joseph Pilates πάντα ενδιαφερόταν για εναλλακτικές μορφές άσκησης, εξαιτίας του ότι ήταν φιλάσθενος και υπέφερε από άσθμα κατά την παιδική του ηλικία. Μπαίνοντας στην ενηλικίωση, ασχολήθηκε εντατικά με τη σωματική άσκηση και όταν φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, στη Νήσο του Μαν, ανέπτυξε τη μέθοδο του Πιλάτες ως μέσο αποκατάστασης σε τραυματισμένους στρατιώτες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια την εξέλιξε σε χορευτές και αθλητές.

Διαβάστε επίσης: 5+1 λόγοι για να ξεκινήσετε Pilates σήμερα

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Pilates Blog

Σχετικά Άρθρα

Πιλάτες στην εμμηνόπαυση

Πιλάτες στην εμμηνόπαυση

Πώς το Πιλάτες θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης; Η εμμηνόπαυση είναι μία σημαντική περίοδο για κάθε γυναίκα. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε.